Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Εγγραφές μαθητών στην Α’ Γυμνασίου (ενημέρωση 26/6/2019)

Εγγραφές μαθητών στην Α’ Γυμνασίου (ενημέρωση 26/6/2019)

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου το σχολικό έτος 2019-2020, ότι με βάση την πρόσφατη Υ.Α. 79942/ΓΔ4/31.5.2019, πρέπει να προχωρήσουν σε εγγραφή των μαθητών στο Γυμνάσιο εντός του Ιουνίου. Έχουμε  ήδη παραλάβει τα απολυτήρια του Δημοτικού.

Οι εγγραφές θα γίνονται από 20 έως 27 Ιουνίου, ώρες 8.30' έως 12.30'.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ΔΕΝ γίνονται εγγραφές.

Κατ' εξαίρεση μπορεί να γίνει εγγραφή 3-10 Σεπτεμβρίου.

Για την εγγραφή πρέπει να συμπληρωθεί Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 (θα δοθεί από το σχολείο μας) των στοιχείων του μαθητή και του κηδεμόνα, περί νομιμότητας άσκησης της κηδεμονίας και δήλωση αποδοχής ηλεκτρονικής ενημέρωσης για ζητήματα της πορείας της φοίτησης καθώς και η ηλεκτρονική διεύθυνση για την παραλαβή των μηνυμάτων (e-mail).

Τα στοιχεία των μαθητών αντλούνται αποκλειστικά από τα κατά τόπους Δημοτολόγια (εφ’ όσον έχουν ελληνική υπηκοότητα) και δεν δικαιούται το σχολείο να τα τροποποιήσει. Σε περίπτωση που δεν βρίσκεται ο μαθητής σε Δημοτολόγια, οφείλει ο γονέας να προσκομίσει αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας του μαθητή ή Πιστοποιητικό Δήμου για να γίνει η αναζήτηση των στοιχείων του. Για τους αλλοδαπούς μαθητές τα στοιχεία καταχωρούνται με βάση τ’ αντίστοιχα πιστοποιητικά των χωρών τους, συνοδευόμενα από μετάφραση στα ελληνικά. Εάν στην πορεία της φοίτησης των μαθητών τροποποιηθούν τα στοιχεία τους (π.χ. μεταδημότευση) οφείλει να ενημερώσει ο κηδεμόνας το σχολείο για την αλλαγή.

Συνιστάται όποιος κάνει την εγγραφή ως γονέας ή κηδεμόνας να έχει κωδικούς Taxisnet, διότι είναι απαραίτητοι μελλοντικά.

Με την εγγραφή δίνεται και το «Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή» που πρέπει να θεωρηθεί από ιατρό (ισχύει για 3 χρόνια) και να προσκομισθεί η πρώτη του σελίδα με την έναρξη των μαθημάτων στο σχολείο για να υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, διαφορετικά χαρακτηρίζεται «απών» από το μάθημα. Επίσης με την εγγραφή γίνεται αίτηση για απαλλαγές από μαθήματα και για προφορική εξέταση, συνοδευόμενα σε κάθε περίπτωση με τ’ αντίστοιχα δικαιολογητικά.

 Οι μαθητές, που εγγράφονται σε δημόσιο γυμνάσιο, φοιτούν σ’ αυτό που αντιστοιχεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Οι μαθητές που επιθυμούν την εγγραφή τους σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πρότυπα, Πειραματικά και Ιδιωτικά σχολεία, πραγματοποιούν την εγγραφή τους στο 6ο Γυμνάσιο Αχαρνών και στην συνέχεια, εφ’ όσον έχουν γίνει αποδεκτά από σχολεία της παραπάνω κατηγορίας, πραγματοποιούν μετεγγραφή σ’ αυτά τον Σεπτέμβριο.

Οι μαθητές συνεχίζουν την Β’ ξένη γλώσσα που άρχισαν στο Δημοτικό (εφ' όσον εγκριθούν τα αντίστοιχα τμήματα).

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Διεύθυνση του σχολείου.