Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Αγιασμός έναρξης σχολικής χρονιάς 2021-2022

Αγιασμός έναρξης σχολικής χρονιάς 2021-2022

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Αχαρνών σας εύχονται Καλή Σχολική Χρονιά, με υγεία.

Περιμένουμε τους μαθητές μας την Δευτέρα το πρωί στις 8.15’ ή στις 8.30’ (ανάλογα με το τμήμα και σύμφωνα με το email που έχετε ήδη λάβει). Ο χώρος συγκέντρωσης των μαθητών της Α’ τάξης είναι στην είσοδο του σχολείου, της Β’ στον χώρο της προσευχής και της Γ’ στον χώρο πίσω από το κτίριο.

Οι μαθητές κάθε τμήματος θα καλούνται με την σειρά να επιδείξουν βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησής τους ή αποτέλεσμα self test (το σχετικό έντυπο με τίτλο "Σχολική Κάρτα για Covid-19" υπάρχει στην πλατφόρμα "self-testing.gov.gr" και στην ανακοίνωσή μας «Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία») που θα έχουν κάνει την Κυριακή 12/9/2020 και θα μεταβαίνουν στην αίθουσά τους. Επειδή τα κινητά δεν επιτρέπονται στο σχολείο, κατ’ εξαίρεση αν μαθητής δεν έχει την βεβαίωση σε έντυπη μορφή, μπορεί να την επιδείξει σε κινητό, το οποίο θα απενεργοποιήσει στην συνέχεια.

Δεν είναι δυνατή είσοδος μαθητή στο σχολείο χωρίς βεβαίωση.

Στην αίθουσα οι μαθητές θα ενημερωθούν για διάφορα θέματα και θα πάρουν το πρώτο προσωρινό ωρολόγιο πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Στον αγιασμό θα παραβρεθούν εκπρόσωποι μαθητών και στην συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες.

Οι μαθητές θα παραλάβουν επίσης τα σχολικά βιβλία (απαραίτητο να φέρουν τσάντες για να τα μεταφέρουν).

Υπολογίζεται οι μαθητές να αποχωρήσουν περίπου στις 11.00’.

Είσοδος των γονέων στον χώρο του σχολείου επιτρέπεται μόνο για μετάβασή τους στα γραφεία καθηγητών και Διεύθυνσης.

Αυτονόητη είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας από όλους όσους βρίσκονται είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους του σχολείου. Συστήνεται οι μαθητές να έχουν πάντοτε μαζί τους μία-δύο εφεδρικές μάσκες.

Μπορείτε να διαβάσετε το ΦΕΚ για την λειτουργία των σχολείων της 10/9/2021 εδώ.



ανοιγμα σχολειων