Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Επίσκεψη στο ΣΕΦ (23/11/2023)

Επίσκεψη στο ΣΕΦ (23/11/2023)

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 μαθητές και μαθήτριες  της Α' και Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Φ και να  απολαύσουν ομαδικά παιχνίδια (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τοξοβολία, ράγκμπυ) υπό την καθοδήγηση των προπονητών του ΑΠΣ "Ο Πρωταθλητής".

χοκευ121

Η όμορφη ηλιόλουστη μέρα, τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους και η όρεξή τους  για "φαγητό" μετά, μας κάνουν να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι ο  αθλητισμός είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για τα παιδιά και τους νέους.

χοκευ141

Παίζοντας αθλητικά παιχνίδια τα παιδιά και οι νέοι αναπτύσσουν σωματικές ικανότητες, ασκούνται, κάνουν νέους φίλους, διασκεδάζουν, μαθαίνουν να γίνονται μέλη μιας ομάδας, μαθαίνουν για το fair play, βελτιώνουν την αυτοεκτίμησή τους.

χοκευ131

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της συμμετοχής σε ένα αθλητικό σωματείο είναι οι νέοι φίλοι που θα γνωρίσει το παιδί. Επίσης, μέσα από τις σχέσεις που θα αναπτυχθούν, το παιδί θα γνωρίσει και θα ενστερνιστεί αξίες όπως η ομαδικότητα, η αυτοεκτίμηση , η λήψη αποφάσεων. 

Μέσα από την άθληση  θα βελτιώσει και θα διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση σε υψηλό επίπεδο. Αποφεύγοντας την καθιστική ζωή θα είναι υγιέστερο και θα προλάβει ενδεχομένως μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Τα αθλήματα βοηθούν το παιδί να αναπτύξει δεξιότητες που θα το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή. Ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος και να εργάζεται σκληρά για να πετύχει και ο αθλητισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην κατανόηση αυτού του αξιώματος. Καθώς στα ομαδικά αθλήματα πρέπει όλοι να βοηθούν τους συμπαίκτες τους και να βασίζονται σε αυτούς, ένα παιδί θα πρέπει να προσπαθήσει με υπευθυνότητα να τους βοηθά με τη σειρά του και αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα ζωής.

Το επόμενο ραντεβού ήταν στο σχολείο μας!

Την Τρίτη στις 19/12,  προπονητές της Εθνικής ομάδας μας τίμησαν με μια ανταποδοτική επίσκεψη όπου οι μαθητές της Β' και Γ' τάξης ήρθαν σε επαφή με το άθλημα του χόκεϊ. Οι προπονητές τους έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές και όλοι μαζί απόλαυσαν το παιχνίδι .Στο τέλος χαμόγελα ευχαρίστησης και διάθεση για φωτογραφίες ήταν το επιστέγασμα μιας όμορφης αθλητικής δράσης .

χοκευ11

1703075292428


Ευχαριστούμε τη γυμνάστριά μας κ.Γκόγκου Ευαγγελία για αυτή την όμορφη πρωτοβουλία  για το σχολείο μας.

Επιμέλεια: Κάρλου Ειρήνη